Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Syntéza a studium vlastností kotev s větším počtem pozitivních permanentních nábojů a allylovou skupinou
Kozel, Ondřej ; Jindřich, Jindřich (vedoucí práce) ; Kamlar, Martin (oponent)
Modifikace pevného povrchu je široce zkoumané odvětví, ve kterém se převážně uplatňuje kovalentní modifikace. Tyto modifikace jsou výhodné z hlediska stability nově vzniklé vazby, ale nevýhodné kvůli své finanční a materiální náročnosti. Byly zkoumány i možnosti iontových modifikací, využívajících elektrostatické interakce, které však nejsou příliš používané. Důvodem je slabá pevnost iontové vazby projevující se vymýváním modifikátoru polárními rozpouštědly. Nově byly navrženy nové látky, které by díky své struktuře měly být silněji vázány k pevnému povrchu. Tyto látky obsahující propargylovou skupinu již byly i ozkoušeny při modifikaci různých pevných fází. Tato práce demonstruje použitelnost postupu pro přípravu těchto látek s allylovou skupinou. Klíčová slova: permanentní pozitivní náboje; click reakce; elektrostatická vazba; iontová modifikace; kvartérní amoniové soli; modifikace pevného povrchu
New method of peptide separation using electrostatic binding
Palágyi, Attila ; Jindřich, Jindřich (vedoucí práce) ; Smrček, Stanislav (oponent)
Diplomová práce se týká vývoje nové metody separace syntetických peptidů pomocí elektrostatické vazby. Zabývá se vývojem linkeru s vícenásobně nabitou kotvou, který má schopnost se zachytit na syntetický peptid po jeho přípravě na pevné fázi. Následně zkoumá separaci za využití elektrostatické vazby, avšak po odštěpení peptidu z linkeru s vícenásobně nabitou kotvou a odchránění Boc chránících skupin pomocí TFA, vytvořil peptid tak silné elektrostatické interakce s katexem, že se nepodařilo ho z katexu získat. Práce je zakončena diskusí a návrhem na zlepšení metody. Klíčové slova: separace peptidů, syntéza peptidů na pevné fázi, SPPS, elektrostatické vázání

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.